Termografering

Termografering


Termografering af bygninger er en god måde at finde f.eks. kuldebroer i bygningens konstruktioner i forbindelse med renoveringsopgaver eller lignende. Ved hjælp af termografi, kan man inden en renovering igangsættes, udpege de områder der f.eks. skal efterisoleres. Det er også muligt  at kontrollere håndværkernes arbejde i forbindelse med isolering og tætning af en bygningen.

Hurtig Hussyn udfører termografi af bygninger med enten en gennemgang med kunden eller en rapport, som beskriver hvad termograferingen afslører.

Hvad er termografering?

Termografering er en visuel undersøgelse, der viser hvor varme og kulde henholdsvis slipper ud og ind i boligen. Ved denne undersøgelse kan man som ejer se, hvor det er bedst at man laver forbedringstiltag, så der kan spares på energien. Rapporten kan vise utætheder, kuldebroer og manglende isolering.

Til termografering bliver der anvendt et specielt kamera til at tage billeder af husets overflader. Kameraet registrerer infrarød stråling og kan dermed vise temperaturforskelle ved hjælp af forskellige farver. Grøn eller blå viser de koldeste flader, mens rød eller gul viser de varmeste.

Hos Hurtig Hussyn koster en termograferingsundersøgelse sammen med ejeren kr. 3.000 + kørsel.